Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Annabel Karmel: VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE

Več kot 200 receptov za hitro pripravo preprostih in zdravih jedi

Avtor(ji): Annabel Karmel

To je predzadnja, še vedno aktualna, ilustrirana izdaja po posebno ugpdni ceni!

Prvo VELIKO PAPARICO ZA MALE PAPAVČKE je avtorica napisala že davnega leta 1991. Od takrat je izšlo že nešteto izdaj po vsem svetu, med drugim tudi pri nas prvič leta 1998. Recepti, ki jih ponuja, so rezultat avtoričinih premišljenih preučevanj in mnenj njenih otrok, ki so o njih izrazili svoje zadovoljstvo. Večina receptov je splošno uporabnih, kar pomeni, da te jedi uživajo tudi starejši ljudje, torej kar vsa družina. V tem je tudi največji čar te praktične kuharice.

Format: 20 × 20 cm, 208 strani, večbarvni tisk, trda vezava

VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE je eden od treh najbolje prodajanih prehranskih vodnikov za otroke na svetu!

Klub-paparica

10 % POPUST ZA ČLANE KLUBA PAPARICA! Včlanite se tukaj >>

Članstvo v Klubu Paparica je brezplačno in omogoča članom ugoden nakup knjig založbe Debora. Prosimo vas, da člansko številko vpišete ob vsakokratnem (spletnem) naročilu v razdelek "mnenja, pripombe, želje".

DARILO OB NAKUPU: 2 knjižici ASTRORECEPTI (atrološko znamenje po izboru kupca!). Naslova izbranihknjižic vpišite v obrazec za naročilo!


Oglejte si nekaj strani iz knjige
(za listanje potrebujete Acrobat Reader)

 

CENA: 24,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Knjiga VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE je postala prava svetovna uspešnica. Do danes je bilo prodanih že več kot milijon izvodov. Konec leta 2006 je izšla prenovljena knjiga z novim naslovom NOVA VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE in je še vedno v prodaji. Zadnja, še bolj prenovljena izdaja nosi tak naslov kot prva - VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE. Paparica je pač vedno velika knjiga, najsi bo manj nova, nova ali najnovejša. Velika pa je zato, ker svetuje na najbolj izbran, izostren način tisto, kar je najboljše za dojenčka in malčka, poleg tega pa nudi številne recepte za enostavno in poceni pripravo najrazličnejših slastnih jedi.

Pri strokovnem pregledu knjige so sodelovali številni britanski prehranski strokovnjaki, mdr. tudi dr. Stephen Herman, član Kraljičinega zdravniškega kolegija.

Oglejte si posebno spletno stran www.paparica.si, ki je namenjena prehrani dojenčkov, malčkov in mamic.


UVOD

Odstavljanje dojenčka je velik mejnik za vsakega starša. Na žalost pa se navdušenje potem, ko ste se posvetovale z družinskimi člani, prijatelji, nasvete pobirale s spletnih strani in revij, spremeni v strah. Imate občutek krivde, ker ste nehale dojiti svojega dojenčka pri 5 mesecih in po dveh tednih pustega riža brez okusa že razmišljate o tem, ali bi se podale v neznano in spremenile v kašico kakšen korenček. Toda, ali ne vsebuje nitratov? Naj bo korenje biološko pridelano in ali ga je treba zavreti ali upariti? Ali naj hranite dojenčka z njim tri dni in iščete znake alergije, preden preidete na kako drugo živilo? Če v posodah za ledene kocke zamrzujete porcije, ali jih je treba prej sterilizirati in ali je kocke varno odmrzniti v mikrovalovni pečici? Pa to je šele zelenjava ... Kdaj je varno detetu dati ribe, piščanca ali meso? Kaj hitro ste glede hranjenja dojenčkov popolnoma zmedeni in zaprepadeni.

Koliko babjih vraž ste že slišale? Ali dojenčku odrekate živila, kot na primer jajca, meso in ribe, vendar ne veste točno, zakaj? Žal mi je, da vam moram povedati, da večina nasvetov, ki ste jih kjer koli pobrale, ne temelji na znanstvenih raziskavah. Moja želja je, voditi vas pri hranjenju dojenčka, skozi vse stopnje, mesec za mesecem, pri čemer bom ločevala resnico od mitov in odgovarjala na vsa vaša vprašanja - s čimer boste pridobile potrebno samozavest za pripravo sveže hrane, ki bo za vašega malčka najboljša vstopnica za življenje.

V zgodnjem otroštvu se prehranjevalne navade in okusi (dobre ali slabe) oblikujejo za celo življenje. Dojenčki v svojem prvem letu rastejo hitreje kot kadar koli kasneje v življenju in med šestim in dvanajstim mesecem imate odlično priložnost, da razvijete brbončice svojega dojenčka. To je čas za uvajanje številnih novih okusov in konsistenc (tipnosti). Po nekaj tednih preidite na meso, piščanca in ribe - ta živila so v prvem letu življenja ključnega pomena - in že zgodaj začnite mečkati in sekljati hrano, sicer se bo vaš otrok polenil pri žvečenju. Če vaš otrok od samega začetka odrašča s svežimi živili, bo prehod na družinske obroke bistveno lažji. Če zamudite to ključno obdobje, se bo morda pridružil vrsti izbirčnih jedcev.

To knjigo sem prvič napisala že leta 1991 po prerani smrti moje prve hčerke Natashe, ki je umrla za redko virusno boleznijo. Želela sem, da bi Natashino kratko življenje pustilo za seboj kaj dobrega, zato sem mnoga leta celostno raziskovala prehrano otrok in sodelovala z najboljšimi strokovnjaki s tega področja. Knjiga je že več kot 15 let vodilno delo na področju hranjenja dojenčkov in otrok, prevedena je bila v več kot 20 jezikov. Pričujoča izdaja vsebuje izsledke iz vseh najnovejših raziskav o prehrani otrok, nove, izboljšane različice starih receptov in 25 popolnoma novih receptov ter fotografij, s pomočjo katerih recepti kar oživijo.

Glede na to, da kar 90 odstotkov malovredne hrane starši pokupijo za svoje otroke in da je več kot eden na vsakih pet otrok v Veliki Britaniji, ki še ni dopolnil 4. leta, pretežek, je potrebno ponovno uvesti kuho doma. Zadnjih 16 let sem verjetno preživela več časa v kuhinji in kuhala zdrave obroke za otroke kot kdor koli drug v državi in vsi recepti so bili preizkušeni na mnogih dojenčkih in malčkih. Z malo pomoči, ki jo prinaša ta knjiga, lahko tudi vi ponudite zares hranljivo hrano, ki je ni težko pripraviti in ki je tako slastna, da poližeš krožnik. Lahko vam tudi obljubim, da bo tako vam kot tudi vašim otrokom všeč, kar bo nastalo, ne da bi vam bilo treba preživljati ure in ure v kuhinji.

Upam, da boste tudi ve prav tako uživale v nasvetih in receptih iz te knjige, kot sem uživala sama, ko sem jih ustvarjala.

Annabel Karmel

 

O avtorici
Annabel Karmel je vodilna avtorica na področju kuhanja za otroke. Izpod njenega peresa je nastalo že 15 uspešnic, ki se prodajajo po celem svetu, vključno s Sto najboljšimi kašicami za dojenčke (Top 100 Baby Purees) in Knjiga receptov za izbirčne Metke (The Fussy Eaters' Recipe Book). Po smrti svojega prvega otroka, hčerke, ki je prerano - dopolnila ni niti tri mesece - umrla za redko virozo, je Annabel spisala svojo prvo knjigo, Veliko paparico za male papavčke - danes svetovno uspešnico z več kot milijonom prodanih izvodov. Kot mati treh otrok je strokovnjakinja za ustvarjanje okusnih in hranljivih obrokov za otroke, pri katerih staršem ni potrebno ure in ure preživljati v kuhinji. Leta 2000, ko je podjetje Marks and Spencer na tržišče poslalo svojo kolekcijo za otroke, je Annabel pri tem sodelovala kot njihova svetovalka, pred kratkim pa je tudi sama na trg poslala svojo serijo živil in kuhinjske opreme. Annabel je bila leta 2006 za svoj trud pri prehrani otrok odlikovana s članstvom v britanskem viteškem redu (MBE).

Annabel redno piše za različne britanske časopise in revije, poleg tega pa še pogosto nastopa na televiziji in radiu kot vodilna britanska strokovnjakinja za prehrano otrok. Če želite kupiti katero izmed njenih prevedenih knjig - NOVA VELIKA PAPIRCA ZA MALE PAPAVČKE, VELIKA PAPARICA ZA MALE PAPAVČKE - obiščite spletno stran www.debora.si ali www.najhrana.si in se seznanite še z drugimi izvrstnimi knjigami o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja.


IZ NASLOVNICE

''Vsaka mamica, ki v kuhinji še nima vsaj ene od njenih knjig ... naj ne izgublja časa in to popravi.'' The Sunday Times

''Slovenci smo s to knjigo dobili eno do sedaj najboljš?ih kuharskih knjig za dojenčke in malčke. Kuharico za hitre, preproste in zlasti zdrave jedi bi morala prebirati vsaka mamica.''
Dr. Dražigost Pokorn, iz ocene 1. izdaje Velike paparice za male papavčke (Debora, 1997).

 

Klasična knjižna uspešnica, kuharica za dojenčke in malčke - sedaj nova izdaja z ilustracijami in novimi recepti.
Od prvega izida leta 1991 pa do danes se je Annabelin temeljni vodnik za hranjenje dojenčkov in malčkov uveljavil kot klasično delo. Po zaslugi priporočil od ust do ust, pohval samih otročičkov in izvrstnih kritik, je knjiga v svetu in tudi pri nas v Sloveniji velika uspešnica.

V tej popolnoma novi, ilustrirani izdaji je Annabel popolnoma prenovila svoje slastne recepte z novimi jedmi, novimi nasveti in namigi ter čudovitimi barvnimi fotografijami. Poleg tega boste v knjigi našle tudi tabele z jedilniki, s katerimi boste prihranile veliko časa in ki vam bodo pomagali načrtovati obroke in nakupovati. Celotna knjiga temelji na lastnih izkušnjah zaposlene matere treh otrok.

S tem delom na kuhinjski polici boste svojemu otročičku omogočile lep in zdrav začetek življenja.

 

Annabel Karmel je napisala petnajst knjig o kuhanju za dojenčke, starejše otroke in družine. Kot strokovnjakinja za otroško prehrano je nastopala na TV postaji Channel 4 v oddaji Richard and Judy Show. Izumila je tudi svojo linijo opreme in hrane z imenom 'Pripravite svoje ...' ('Make Your Own'), s katero želi pomagati mamicam pri pripravi sveže hrane za dojenčke, in linijo že pripravljenih hladnih obrokov ?Bodi izbirčna Metka' ('Eat Fussy').