Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Dražigost Pokorn: SKRIVNOST DOLGOŽIVOSTI

Kako si z zdravo prehrano podaljšati življenje

Avtor(ji): Dražigost Pokorn

Priročnik za ohranitev in izboljšanje zdravja ter podaljšanje življenja s pomočjo izbrane prehrane v strnjeni obliki posreduje sodobnemu človeku vsa tista znanja o prehrani, ki so potrebna za uspešno varovanje in krepitev zdravja. Vsako od 15 poglavij se začenja z modrim ljudskim izrekom ali pregovorom o prehrani, ki ga nato avtor tudi strokovno utemelji.

Format: 10 × 18 cm, 104 strani, enobarvni tisk, trda vezava

 

 

CENA: 7,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Naslovnica in ilustracije: Alenka Vuk
Zbirka: Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal

Priročnik priznanega slovenskega strokovnjaka za prehrano ponuja vsa tista znanja o prehrani, ki so potrebna za uspešno varovanje in krepitev zdravja. Priročna knjižica za vse, ki želijo izvedeti, kako si z zdravo prehrano podaljšati življenje.

Na kratko in na ustrezni strokovni ravni posreduje nova spoznanja o prehrani, ki je v medicini najpomembnejši dejavnik varovanja zdravja. Priročnik je dragoceno branje za vse, ki se želijo obvarovati primeža zanemarjanja pravilnega načina prehranjevanja, v katerem se kaj lahko znajdemo zaradi hitrega tempa sodobnega življenja.

Knjižico sestavlja 15 strokovnih in znanstvenih člankov, ki so bili objavljeni v različnih revijah in časopisih, tu pa so dopolnjeni. Vsak članek je predstavljen v svojem poglavju. Poglavja se začenjajo z ljudskim izrekom ali pregovorom, ki odseva življenjsko resnico o prehrani. Modrost iz ljudske zakladnice nato avtor strokovno utemeljuje in pojasnjuje. Viri, iz katerih je črpal in so navedeni za vsakim poglavjem, podpirajo te življenjskem resnice, to pa daje knjigi dodatno verodostojnost.

Avtor spregovori o zdravju in bolezni, nepravilni prehrani in civilizacijskih boleznih. Ukvarja se s povezavo med prehrano in življenjsko dobo, z vplivom mesa na zdravje ter varovalno prehrano pred aterosklerozo. Govori o prehrani in raku, vinu in zdravju. Predstavi tradicionalno kitajsko prehrano in sredozemsko varovalno dieto. Spregovori o neredni in uravnoteženi prehrani, o lahki hrani, primerni telesni teži v starosti in prehrani starostnikov.

POGLAVJA: Samo da je zdravje!, Več ljudi je pomrlo od jedi in pitja kakor od glada in žeje, Smrti nihče ne uteče, Malo piti, malo jesti je pol življenja, Kjer je veliko mesa, je gotovo nekaj gnilega, Kdor za mladih dni ne skrbi, v starosti trpi, Rak pobira, nič ne izbira, V kupici se jih je več utopilo, kot v morju utonilo, Izkušnja je kos preroka, Zdravnik zdravi, narava ozdravi, Kratka večerja, dolgo življenje, Požrešnost pogubi jih več kot kuga, lakota in meč, Kolikor grižljajev več, toliko ur življenja preč, Starost prihaja, moč odhaja, Starost pričuje o mladostnih grehih.