Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Alenka Klopčič: VIGO IŠČE DOM

Avtor(ji): Alenka Klopčič

Življenjska zgodba izgubljenega psička Viga, ki je nazadnje le našel ne samo toplo zatočišče ampak svoj pravi dom, o katerem je sanjal. Prisrčna zgodba bo zagotovo potrkala na srce marsikaterega mladega bralca in odprla vrata prenekateremu zavrženemu kužku.

Besedilo na zadnji strani platnic: Saša Lendero, Damjana Golavšek, Nina Osenar

Format: 197 × 259 mm, 32 strani, večbarvni tisk, trda vezava

 

NA ZALOGI ŠE NEKAJ IZVODOV!


Oglejte si nekaj strani iz knjige
(za listanje potrebujete Acrobat Reader)

 

CENA: 16,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Ilustrirala: Alenka Vuk

 

Misli o zgodbici Vigo išče dom

Nadvse topla in privlačna pripoved bo marsikateremu mlademu bralcu približala svet živali, njihovo doživljanje in čustvovanje. Čeprav gre na prvi pogled za domišljijsko otroško pravljico, pa se v delu skriva tudi pretresljiva resnica - ogromno število živali, za katere ljudje slabo skrbimo in z njimi grdo ravnamo. Nenazadnje ne premoremo niti nadzora nad njihovimi skrajnimi zatočišči - zavetišči. Zgodba odraža proniciljiv vpogled v človeški odnos do drugih živih bitij, hkrati pa kar žari od avtoričine ljubezni in razumevanja živali. Knjižica Vigo išče dom, bi morala najti svoj dom povsod, kjer so doma otroci.

- Saša Lendero

 

Zgodbica Vigo išče dom je napotilo odraslim in otrokom, da začutijo veličino, toplino in bližino treh črk, ki zaznamujejo besedo 'dom'. Vsako bitje si zasluži varno zavetje svojega okolja: ptiček svoje vejice, deževnik svojo zemljo, riba svojo reko, psički pa prostor, kjer živijo pojave z imeni, tiste pojave, ki ljubijo živali in vsa živa bitja. Samo take pojave, ki so
vredne svojega imena, lahko sobivajo s tako čutečimi in zvestimi bitji, kot so psi.
 
Otrok se lahko ob Vigovi življenjski zgodbi veliko nauči, saj lahko ob iskreni izpovedi začuti veličino in ljubezen do živali. Ljubezen pa je tista čudežna stvar, ki nas poveže globoko in za vedno. Upam, da bo zgodba segla mnogim do srca in da bomo z njo postali boljši sopotniki živalskemu svetu in ponosni varuhi Narave.

- Damjana Golavšek

 

Zgodbica o psičku Vigu, ki išče dom, me je resnično ganila. Je drugačna od ostalih otroških zgodbic, ker ima bolj resen pristop k temi, ki bi jo odrasli večkrat morali poudarjati. Mislim, da je dobro, da se otroci že od malega zavedajo, da so živali naše prijateljice in da prav tako kot mi potrebujejo veliko ljubezni. S pomočjo te zgodbice pa bo zagotovo kakšen psiček iz zavetišča tudi hitreje dobil svoj dom.

- Nina Osenar

 

 

VSEBINA

Vigo zapusti kmetijo

Pošasti brm-brm

Lepa Taša

Vigo se zaljubi

Pasje zavetišče

Boleča veriga

Dom, o katerem je sanjal