Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Alois Machalek: BIOVREME

Priročnik o vplivih vremena in okolja na človeka

Avtor(ji): Alois Machalek

Priročnik je dragocena pomoč vsem, ki trpijo zaradi vremensko pogojenih težav. Avtor jim svetuje, kako ravnati, ko nastopijo težave, in jih spodbuja k samoopazovanju, saj je poznavanje lastnega odzivanja na vremenske spremembe in določene tipe vremena ključ do rešitve težav s počutjem in zdravjem. Priročnik prispeva tudi k strpnosti do vremensko občutljivih.

Prva in edina knjiga o biovremenu v slovenščini!

Format: 14 × 20 cm, 136 strani, enobarvni tisk, trda vezava

 

NA ZALOGI ŠE NEKAJ IZVODOV TE EDINSTVENE KNJIGE!

.

 

CENA: 20,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Prevod in spremna beseda: mag. Tanja Cegnar
Strokovni pregled medicinskega področja: dr. Mateja Bulc, dr. med.
Skice: Dušan Kastelic po izvirnih predlogah Jörga Maira
Zbirka: Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal

Prevod dela dr. Aloisa Machaleka je prva knjiga v slovenščini, ki želi pomagati ljudem z vremensko pogojenimi težavami. Priročnik opisuje vpliv vremena na človekovo počutje in svetuje, kako naj vremensko občutljivi ravnajo, ko nastopijo težave. Spodbuja jih k samoopazovanju, ki je eden najboljših načinov za premagovanje vremenskih vplivov.

Knjiga bogato dopolnjuje dosedanja prizadevanja za preprečevanje posledic zaviralnega vremenskega učinkovanja, ki so ga pri nas začeli sestavljalci biovremenskih napovedi in opozoril. Namen priznanega avstrijskega strokovnjaka pa je pomagati ne le vremensko občutljivim, ampak tudi ostalim, ker jih usmerja k strpnosti in razumevanju na prvi pogled morda čudnega obnašanja soljudi, ki pa je lahko posledica vremenskega vpliva.

Machalekov priročnik je torej dobrodošlo branje za vse, ne glede na to, ali so dovzetni za obtežilne učinke vremena ali ne. Strpnost do vremensko občutljivih je namreč v družbi še kako potrebna, saj je vsak tretji med nami vremensko občutljiv. To pa je podatek, spričo katerega si ni mogoče zatiskati oči.

Alois Machalek je v 25 letih zdravstveno-svetovalnega dela na Dunaju srečal več kot 13 tisoč primerov vremensko občutljivih ljudi. Ugotovil je, da si človek, ki svoje težave dobro pozna, tudi sam lahko precej pomaga. Znal bo poiskati pomoč, ko ga recimo muči glavobol. Priročnik "Biovreme" mu bo olajšal delo, ker navaja različne možnosti lajšanja in odpravljanja vremensko pogojenih nevšečnosti.

Knjiga res temelji na opazovanju vremenskih vplivov na počutje in zdravje ljudi v sosednji Avstriji, vendar bo našla plodna tla tudi v Sloveniji, ker se veliko spoznanj in podatkov ujema. Na vremenske razlike med Avstrijo in Slovenijo nas opozarja spremna beseda, za lažje razumevanje pa je priročnik ob koncu opremljen z razlago tujk in manj znanih izrazov.

Dr. Alois Machalek je pred nekaj leti imel tudi svojo svetovalno rubriko o biovremenu v našem tedniku Nedeljski dnevnik.

POGLAVJA: Občutljivost na vreme in medicinska meteorologija, Vreme in njegovi učinki na človeški organizem, Vremenske tegobe (glavoboli in migrene, bolezni srca in ožilja, krvni tlak, krči, bolezni presnove, revmatične in degenerativne bolezni gibal, bolezni dihal, motnje vegetativnih funkcij), Dejavniki okolja, osebnost in zdravljenje.

''Odkar sem prebrala knjigo dr. Machaleka BIOVREME, se lažje zdajdem v času velikih vremenskih sprememb, ki sicer na moje počutje kar močno vplivajo.''

Majda, 27 let, iz Škofje Loke.

''Lahko rečem, da sem 'vremenski' človek in da je moje počutje zelo odvisno od vremena. Knjiga BIOVREME mi je razjasnila nekatere dileme o vplivu vremena na človekovo počutje. Same biovremenske napovedi me ne strašijo, ker se lahko vremenskim pogojem prilagodim, in ker poznam razloge, sem pomirjen.''

Damjan, 41 let, iz Novega Mesta.