Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Beechy Colclough: NE KAJ JEŠ – KAJ TE ŽENE, DA JEŠ!

Umetnost vojskovanja s prehransko motenostjo

Avtor(ji): Beechy Colclough

Priročnik znanega britanskega terapevta Beechyja Colclougha ponuja roko vsem, ki trpijo zaradi obilojedosti, anoreksije ali bulimije. Avtor v njem predstavlja navdihujočo in učinkovito metodo za odpravljanje prehranske motenosti, s katero je med drugim pomagal Eltonu Johnu in Michaelu Jacksonu (skrbno varovana skrivnost pa je, da je pomagal tudi pokojni princesi Diani!).


Njegov pristop podpira tudi osebna izkušnja, saj se je uspel izkopati iz pekla zasvojenosti.

Format: 14 × 21 cm, 160 strani, enobarvni tisk, broširana vezava

 
Člani-ce Kluba Paparica imajo poleg tega še Klubski popust.

Klub Paparica

10 % POPUST ZA ČLANE KLUBA PAPARICA! Včlanite se tukaj >>

Članstvo v Klubu Paparica je brezplačno in omogoča članom ugoden nakup knjig založbe Debora. Prosimo vas, da člansko številko vpišete ob vsakokratnem (spletnem) naročilu v razdelek "mnenja, pripombe, želje".

 

 


Oglejte si nekaj strani iz knjige
(za listanje potrebujete Acrobat Reader)

 

CENA: 23,01 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Prevod: Katja Rotar
Predgovor: Elton John
Zbirka: Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal

"Hvala nebu za ljudi, kakršen je Beechy!" je vzkliknil Elton John. Imel je razlog. Beechy Colclough mu je pomagal, da se je znebil motenj nepravilnega prehranjevanja. Bolje rečeno, da se je rešil tistega, kar ga je gnalo v čezmerno uživanje hrane.

S priročnikom "Ne kaj ješ – kaj te žene, da ješ!" lahko to, kar je uspelo Eltonu Johnu, uspe vsakemu s tovrstnimi težavami. Beechy trka na vrata njihovega srca in s toplimi besedami spodbuja in usmerja vsakogar, ki se vojskuje s prehransko motenostjo.

Knjiga, ki bi jo morali brati ne le prehransko moteni, ampak tudi terapevti, zdravniki in starši, nagovarja bralca v tekočem, prijaznem in razumljivem jeziku. Človeku jasno pove, da je neponovljiva osebnost, da je dragocen kljub svojim težavam s prehrano.

Priročnik se ne osredotoča na dieto, češ tole in toliko jej, pa boš imel uravnoteženo prehrano. Zloraba hrane (kaj ješ) je namreč le posledica čustvenih in duševnih težav, ki človeka ženejo, da jé. Zasvojenost s hrano je samo ena izmed oblik zasvojenosti, ki imajo globlje vzroke. Prav ti so bistveni. Avtor se tega močno zaveda, saj je bil tudi sam zasvojen. Prepričan je, da vsakdo sam že pozna odgovor, čemu zlorablja hrano – le narediti je treba odločilni korak in si priznati resnico.

Knjiga torej ne zida rešitve v oblakih, ampak zasvojencu takoj naravnost pove, da je ključ iz primeža anoreksije, požrtnosti, 'jedostrastja' in drugih prehranskih motenj v njem samem. Nato spodbudno in sočutno usmerja tiste, ki so se odločeni znebiti težav. Vodi jih iz pekla zasvojenosti in jih spodbuja, naj vztrajajo na svoji poti.

Avtorjeve misli so podprte z resničnimi izpovedmi pacientov in pacientk, z vprašalniki in s prehranskimi dnevniki. Priročniku je dodan seznam ustanov in organizacij v Sloveniji, ki se ukvarjajo s prehransko motenostjo.

POGLAVJA: Tako je, vi! - Prepoznava in opredelitev problema; ne kaj ješ - pač pa kaj te žene, da ješ!; Niste edini; Ste 'človeško bitje', ne 'človeško ždetje'; Začnite zdaj; Zaslužite si pač kaj več; Navade, ki se jih oklepate že vse življenje, je mogoče spremeniti; Anoreksija – gladovna stavka; Skrivna prehranska motenost; Neodvisnost od hrane; Družinska zadeva; Moj dan; 'Kaj boš poskušal – stori!'; Zadnja ovira; Koraki v svobodo.