Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Bojan Glavina: DROBTINICE

Skladbice za klavir

Avtor(ji): Bojan Glavina

Učno sredstvo za pouk klavirja v 1. in 2. razredu glasbene šole

Ilustrirana notna zbirka prinaša 20 kakovostnih sodobnih skladbic za pouk klavirja v 1. in 2. razredu glasbene šole. Skladbice se otrokom prikupijo, saj govorijo o zelo znanih in priljubljenih živalih. V njih so zajete vse muzikalne in tehnične prvine klavirske igre, ključne na zgodnji stopnji otrokovega pianističnega razvoja. Avtor uvaja tudi določene tehnične novosti za razvoj pianistične spretnosti.
Slovensko besedilo Drobtinic spremlja tudi angleški prevod.

Format: 23 × 23 cm, 52 strani, večbarvni tisk, broširana vezava

 

 

NA ZALOGI SAMO ŠE NEKAJ IZVODOV!

 

CENA: 20,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Recenzenti: prof. Igor Dekleva, doc. Hinko Haas, Aldo Kumar
Ilustracije: Romeo Volk

Zbirka Drobtinice prinaša 20 kakovostnih sodobnih skladbic, primernih za klavirski pouk na začetni stopnji. Tovrstnih skladbic v Sloveniji ni na pretek, zato je delo izpod ustvarjalnega peresa glasbenega pedagoga Bojana Glavine toliko bolj potreben in dobrodošel prispevek v zakladnico otroške in mladinske klavirske literature. Slovensko besedilo Drobtinic spremlja tudi angleški prevod.

Pianistično so skladbice zanimive in izvirne, saj obsegajo vse bistvene muzikalne in tehnične prvine klavirske igre, ki so ključne na zgodnji stopnji otrokovega pianističnega razvoja. S svojo zvočnostjo, ki se, upoštevajoč pravo mero, ne brani tudi sodobnejših harmonskih struktur in postopkov, razvijajo učenčevo glasbeno in umetniško osebnost.

Svet klavirskih skladb priznanega pedagoga in skladatelja s Centra za glasbeno vzgojo Koper govori otrokom o zelo znanih in priljubljenih živalih. Značaji posameznih živali so skrbno ujeti v notnih zapisih, opremljenih s prijetnimi ilustracijami, kar bo zbudilo otroško zanimanje. Glasbene portrete odlikujeta bleščeča glasbena domišljija in stalna prisotnost avtorjeve pedagoške misli. Slednje se kaže tudi v tem, da Bojan Glavina s svojimi Drobtinicami prinaša določene tehnične novosti za razvoj pianistične spretnosti.

Strokovni svet Republike Slovenije za splošno izobraževanje je potrdil notno zbirko kot učno sredstvo za pouk klavirja v 1. in 2. razredu glasbene šole.

SKLADBE: Promenada, Žabica na gugalnici, Osamljena ribica, Lev, Želva, Mucek, V Afriki, Polžkove sanje, Kresnica, Rajanje v G-duru, Medvedek, Psiček, Krt, Netopir, Osliček pleše, Srna, Metuljček, Čebelica, Ježkova koračnica, Uspavanka morskemu konjičku.