Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Tatjana Šumnik, ur.: POVEJ MI PESMICO, priročnik

Zbirka pesmi za otroke

Avtor(ji): Tatjana Šumnik, ur.

Zbirka več kot 500 vsebinsko raznolikih pesmic za delo s predšolskimi otroki je dragocen pripomoček za popestritev utripa v vrtcu. Z recitiranjem izbranih verzov namreč bogatimo svet otrokovega čustvenega doživljanja in njegov besedni zaklad. V koristnem priročniku za vzgojiteljice in vzgojitelje so objavljene tudi pesmice, ki so jih avtorji odstopili posebej za to zbirko.

Format: 16 × 24 cm, 320 strani, enobarvni tisk, broširana vezava

 

 

CENA: 12,78 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je razprodan


Zbirka: Vrtec

Eden redkih tovrstnih priročnikov za vzgojiteljice in vzgojitelje prinaša pesmice za vse priložnosti in vsa razpoloženja. Pesmice so v vrtcu zelo dobrodošle, saj z njimi vzgojitelji(ce) pritegnejo pozornost predšolskih otrok, spodbujajo njihovo čustveno doživljanje in bogatijo njihov besedni zaklad.

Vzgojiteljica Tatjana Šumnik v pričujoči knjigi objavlja izbor več kot 500 otroških pesmi številnih avtorjev. Med njimi so tudi ljudske. Pesmi je zbirala dobri dve desetletji. V priročniku so izključno pesmi, ki jih je zbirala iz različnih virov in so ji posebno ljube, otroci pa so jih lepo sprejeli. Niti ene ni prepisala iz pesniških zbirk. Nekateri verzi so sploh prvič objavljeni, saj so jih avtorji poslali skupaj z dovoljenjem za ponatis.

Vsebinsko raznolike pesmice spravljajo v dobro voljo ali umirjajo. Z njihovim recitiranjem lahko otroke sprostimo ali zaposlimo. Pozitivno lahko vplivamo na njihov odnos do sveta, pospešujemo razvoj njihovega mišljenja in gradimo njihov vrednostni sistem. Pesmi so dobrodošel pripomoček slovenskim vzgojiteljicam in vzgojiteljem pri uresničevanju vzgojnega programa. Prav bodo prišle tudi vzgojiteljicam in vzgojiteljem slovenskih otrok v zamejstvu, ki bodo lahko v prizadevanju, da bi njihovi otroci kar najbolje obvladali slovenski jezik, velikokrat segli po tem priročniku.

Pesmice tematsko pestre zbirke govorijo o vsakdanjem družinskem življenju, družinskih praznikih in odnosih med družinskimi člani. Dotaknejo se dogajanja v vseh letnih časih. Pri tem opisujejo ne samo naravne pojave, ampak tudi z njimi povezane običaje, navade, opravila in praznike. S pomočjo pesmic otroci spoznavajo vedenje živali, spremljajo svojo rast in razvoj.

Zbirka se lahko pohvali tudi z besednimi igrami, izštevankami, uspavankami in nagajivkami. Ob koncu je abecedno kazalo avtorjev. Zbirko so z risbami popestrili otroci iz vrtca v Vuzenici.

VSEBINSKI SKLOPI: Radoživi pust, Družina (Moja družina, Mama, Ata, Babica in dedek), Pomlad (Kdaj je pomlad, Živali pomladi, Prvi maj), Poletje (Počitnice, Med pšenico, Sonce in Luna), Jesen (Sadje je dozorelo, O gobah, Dan mrtvih), Zima (Božič in dedek Mraz, Zimsko veselje, Snežinke in veter), Zdravje (Zobek, zobek, zob, Vročina, Vode se ne bojim, Očala), To in ono (Za lahko noč, Mula se kuha, Lepa beseda), Nagajivke (Črka k črki, Besedne igre).