Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Berndt Schulz: VSEGA SO KRIVE ŽENSKE

Zabavljica

Avtor(ji): Berndt Schulz

Šaljiva knjiga o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti odnosov med spoloma govori o ozadju bitke med spoloma, za katero so odgovorni tako moški kot ženske. Obenem avtor spodbuja k preseganju stoletja starih vedenjskih vzorcev, ki ovirajo komunikacijo med moškimi in ženskami, ter nakazuje možnosti za novo komunikacijo na temelju obojestranskega spoštovanja.

Format: 14 × 20,5 cm, 158 strani, enobarvni tisk, broširana vezava

 

NA ZALOGI SAMO ŠE NEKAJ IZVODOV TE NADVSE ZABAVNE KNJIGE!

 

CENA: 25,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ov



Prevod: Marta Kos
Oblikovanje naslovnice: Alenka Vuk
Zbirka: Jaz, ti, midva

Knjiga na zabavljiv in prenikav način spodbuja bralce k preseganju bitke med spoloma. Avtor namreč opaža, da postajata moški in ženska v partnerskih odnosih vse bolj odtujena, zato išče razloge za tako stanje in možne poti za njegovo preseganje. Opisuje 19 sindromov ženskega vedenja, dolžan pa ne ostane niti svojemu spolu.

Knjiga je prispevek k preseganju bitke med spoloma. Spola bi se morala po avtorjevih besedah končno začeti zavedati vsak svoje in skupne odgovornosti za položaj v svetu. Doumeti bi morala, da lahko kaj spremenita samo oba ? vsak na svoj način, vendar skupaj.

Schulz ugotavlja, da so patriarhalni vzorci preživeta oblika odnosov med spoloma. V slepo ulico je zašla tudi emancipacija žensk in težnja po enakopravnosti z moškimi v režiji feminizma, zato izraža željo po enakopravnosti obeh spolov na trdnejših temeljih. To pomeni, da znata tako ženska kot moški ceniti samega sebe, ker samo iz zdravega samospoštovanja izvira spoštovanje drugega. Če to manjka, je ženska le privesek moškega in obratno.

Če zvračamo krivdo za slabe stvari, ki se nam zgodijo, na nasprotni spol, je to znamenje, da je nekaj narobe z nami. Pomeni, da smo še vedno ujeti v ponavljanje večinskih vzorcev vedenja, tipičnih za posamezen spol. To so stoletja stari vzorci, ki vodijo k oddaljevanju med moškim in žensko. Živita skupaj, a hkrati vsak na svojem bregu reke življenja. Kako to rešiti?


Zabavljica spodbuja k odpravljanju predsodkov o krivdi nasprotnega spola in poziva k spremembi mišljenja o vlogi posameznega spola. Zato v njej ne najdemo kratkotrajnih in nepremišljenih zbadanj ali očitkov na račun žensk. Avtor pravi, da obstaja cela vrsta čudovitih žensk, čeprav so v manjšini. To so ženske, ki živijo skupaj z moškimi in si upajo razmišljati o vlogi spolov v ljubezni. To so človeška bitja, ki komunicirajo z drugimi človeškimi bitji, z moškimi. Očitno pa je za to potrebna huda, tragična izkušnja, ki so jo ženske preživele. Brez krize in konflikta tako rekoč ne more biti prave emancipacije, meni Schulz.

Zabavljaški način pisanja je kot nalašč za obravnavo resne teme, kakršna je odnos med spoloma. Le tako lahko pritegne širši krog bralcev in bralk. Piscu takšen slog ne dela preglavic.

POGLAVJA: Vsega so krivi moški, Vsega so krive ženske, Lepi obeti.