Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Tamara Trček Pečak: AJKEC ODKRIVA SKRIVNOSTI SLIKE NA PLATNU

Zbirka 3 knjig

Avtor(ji): Tamara Trček Pečak

Z zbirko treh knjižic slikarka in restavratorka Tamara Trček Pečak približuje otrokom življenje slik od stvarjenja naprej ter predstavlja načine ohranjanja njihove prvobitnosti. Zbirko sestavljajo naslednje knjige: SEZNANIMO SE S SLIKO NA PLATNU (1. knjiga, 24 strani), PAJKEC AJKEC PRI RESTAVRATORJIH (2. knjiga, 32 strani) in IZ ŽIVLJENJA SLIK (3. knjiga, 48 strani).

Format: 20 × 26 cm, večbarvni tisk, trda vezava

 

 

CENA: 15,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. komplet ovIlustracije in oblikovanje: Tamara Trček Pečak
Likovnodidaktični pregled in spremna beseda: dr. Tonka Tacol
Fotografije: Tamara Trček Pečak, Andrej Hirci, Janko Dermastja, Bojan Salaj, Miha Pirnat

Z zbirko treh knjig želi slikarka in restavratorka Tamara Trček Pečak otrokom približati življenje slik že po spočetju in stvarjenju, torej tedaj, ko se ponudijo na ogled in jih začne polagoma najedati zob časa. Ob razumljivi razlagi, nazornih fotografijah in ilustracijah se lahko otroci seznanijo z materiali, orodji in postopki za nastajanje umetnin. Spoznajo oblike in načine varovanja njihove prvobitnosti s pomočjo strokovnjakov restavratorjev.

Zbirka je izšla v sodelovanju z Narodno galerijo v Ljubljani, njen izid pa je finančno podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Zbirko AJKEC ODKRIVA SKRIVNOSTI SLIKE NA PLATNU sestavljajo naslednji naslovi:

SEZNANIMO SE S SLIKO NA PLATNU (1. knjiga)

V knjižici je nekaj napotkov za izvedbo tehnološko obarvane likovne delavnice. Poleg tega avtorica seznanja otroke, vzgojitelje in starše s sestavinami slike na platnu, s postopki za sestavljanje podokvirjev, napenjanje platna in pripravo platna za slikanje ter s slikanjem, lakiranjem in opremljanjem slik. Ob koncu so tudi primeri otroških slik.

Format: 20 × 26 cm, 24 strani, večbarvni tisk, trda vezava

PAJKEC AJKEC PRI RESTAVRATORJIH (2. knjiga)

Pajkec Ajkec v slikanici predstavi restavratorsko-konzervatorsko delo na preprost način, ki otrokom nazorno približa svet slik. Otroci spoznajo galerijo, osnovne pojme o lastnostih slik in začutijo pomen, ki ga ima ohranjanje in varovanje njihove prvobitnosti.

Format: 20 × 26 cm, 32 strani, večbarvni tisk, trda vezava

IZ ŽIVLJENJA SLIK (3. knjiga)

Knjižica seznanja otroke, vzgojitelje in starše z dejavniki, ki škodljivo vplivajo na slike, in s postopki, s katerimi ustavimo njihovo delovanje in sliko zaš����������itimo. Obiskovalci galerije spoznajo tudi materiale in pripomočke, potrebne za učinkovito restavriranje.