Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Vesna Cizej, Helena Jeršan Kojek, Alenka Kafol, Lorena Kaligarič Flis, Damjana Škof Pavlinec, Alenka Vidic Grmek: IGRICE ZA VSAK DAN V LETU

Zbirka 4 knjig

Avtor(ji): Vesna Cizej, Helena Jeršan Kojek, Alenka Kafol, Lorena Kaligarič Flis, Damjana Škof Pavlinec, Alenka Vidic Grmek

Zbirka štirih knjig z igricami za vsak dan v letu je namenjena vsem, ki otroke s posebnimi potrebami vzgajajo, učijo in jih imajo radi. Igrice, ki dajejo otrokom dovolj ustvarjalne svobode, lahko ponudimo tudi ostalim predšolskim in mlajšim šolskim otrokom. Igrice jih sproščajo, učijo, razgibavajo in zabavajo. Z njimi si razvijajo govor, bogatijo besedišče in širijo splošno poučenost.

Format: 16,5 × 24 cm, 108 strani (Pomlad), 108 strani (Poletje), 104 strani (Jesen), 104 strani (Zima), enobarvni tisk, broširana vezava

 

 

CENA: 25,24 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je razprodan


Recenzentke: Marija Sivec, Milena Vukmirovič, Marjeta Vukašinovič, Ana Vukasovič
Ilustracije: Alenka Vuk

Igrice so namenjene vsem, ki učijo, vzgajajo in imajo radi otroke s posebnimi potrebami. Prav tako lahko te igrice ponudimo predšolskim in mlajšim osnovnošolskim otrokom. Za vsak dan v letu je predvidena po ena igrica. Mentorji lahko sami izberejo igrice glede na starost učencev, njihove zmožnosti in spretnosti, glede na učne vsebine pri pouku in čustveno razpoloženje otrok v skupini.

Knjige so namenjene vsem učiteljem in vzgojiteljem, ki želijo uporabiti različne oblike in metode učno-vzgojnega dela, da bodo učenci uspešni in zadovoljni. Hkrati je dragocen pripomoček za starše, ki se lahko z igro še bolj približajo svojemu otroku pri učenju v domačem okolju kot tudi pri sproščanju.

Zbirka je odlično motivacijsko sredstvo, ki poživi in obogati delo z otroki. Obenem daje otrokom ideje za zapolnitev prostega časa zase in za prijatelje. Lahko jih uporabijo na igrišču, na travniku, v gozdu, na domačem dvorišču ali preprosto v učilnici ali v domači dnevni sobi. Številni opisi igric so opremljeni z ilustracijami, ki dajejo knjigam svojevrstno domačnost.

Zbirka je zaradi preglednosti in priročnejše uporabe razdeljena na štiri knjige (Pomlad, Poletje, Jesen in Zima). V njih najdemo zelo širok izbor raznovrstnih iger, ki so prirejene in preizkušene v praksi. Urejene so ne samo po letnih časih, temveč tudi po mesecih in težavnostnih stopnjah, kar učiteljem, vzgojiteljem in staršem olajša izbiro.

Jasno in razumljivo so opredeljeni vsebina, potek in namen igre ter material in pripomočki, ki so potrebni za izvajanje. To je še posebej dragoceno v učno-vzgojnem procesu, saj omogoča vzgojiteljem in učiteljem, da hitro in enostavno poiščejo otrokom zaposlitev, primerno učni ali vzgojni situaciji. Navzlic temu, da so igre večinoma vodene, dajejo otrokom dovolj prostosti, da najdejo možnosti igranja tudi zunaj teh okvirjev.

Igre so vir zadovoljstva, omogočajo dobro psihično počutje, spodbujajo ustvarjalnost in domišljijo, občutek pripadnosti skupini, omogočajo dvig samozavesti, razvijajo iznajdljivost ter vživljanje v drugega. Učenje z igro in gibanjem je hitrejše in bolj učinkovito. Igre in gibanje pozitivno vplivajo na razvoj, spodbujajo spretnosti in zmožnosti, zlasti gibalno spretnost, usklajenost vida in gibanja, zavedanje lastnega telesa, vidno, slušno in tipno zaznavanje.

Strokovni svet RS za splošno izobraževanje je zbirko potrdil kot učno sredstvo.