Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja

Stanley Coren: GOVORITE PO PASJE?

Umetnost sporazumevanja med človekom in psom

Avtor(ji): Stanley Coren

Prva knjiga v slovenskem jeziku o sporazumevanju med človekom in psom.

Knjiga uči ljubitelje psov sporazumevanja s svojimi ljubljenci. Tisti, ki psov ne marajo, jih bodo z njeno pomočjo lažje razumeli, pomirila pa bo tudi tiste, ki se psov bojijo. Knjiga govori o tem, kako psi "govorijo" drug z drugim, kako razumejo sporočila, ki jim jih pošiljamo ljudje, in kako si lahko ljudje prevajamo tisto, kar nam skušajo sporočiti psi.

Format: 15,5 × 23 cm, 252 strani, enobarvni tisk, trda vezava

 

DARILO OB NAKUPU TE KNJIGE V NAŠI SPLETNI KNJIGARNI WWW.DEBORA.SI:

1 izvod knjige KAJ VEJO PSI

Oglejte si nekaj strani iz knjige
(za listanje potrebujete Acrobat Reader)

 

CENA: 29,00 €
v ceno je vključen 5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvod ovPrevod: mag. Branko Gradišnik
Strokovni pregled in spremna beseda: Miroslav Zidar
Ilustracije: Laura Hartman Maestro
Naslovna ilustracija in oprema: Dušan Kastelic

S to knjigo se lahko tisti, ki ima pse rad, nauči pogovarjati z njimi. Kdor jih ne mara, jih bo razumel, kdor pa se jih boji, se jih ne bo nič več bal ali se bo znal z njimi vsaj pogajati.

Knjiga poljudno predstavlja najnovejše znanstvene izsledke o pasji sposobnosti sporazumevanja. Govori o tem, kako psi "govorijo" drug z drugim, kako razumejo sporočila, ki jim jih pošiljamo ljudje, in kako si lahko ljudje prevajamo tisto, kar nam skušajo sporočiti psi.

Knjiga je pomembna tudi s terminološkega stališča. Prevod namreč prispeva strokovne izraze, ki jih doslej v slovenski kinološki literaturi še ni bilo. Poleg pestre in poučne vsebine spoznamo, da lahko tudi v "kinološki slovenščini" izrazimo marsikaj preprosto in elegantno.

Med jezikovnimi lekcijami avtor med drugim spregovori o nekaterih prav posebnih psih, obenem pa opozori na bistroumnost povsem navadnih psov. Jezikovna zmožnost psov se je dodatno razvijala pod vplivom udomačevanja, kar Coren ustrezno upošteva in se dotakne dolgotrajne zgodovine udomačevanja.

Priznani poznavalec pasje "duše" nas vpeljuje v umetnost sporazumevanja med človekom in psom, saj tisti, ki razume pasjo govorico, tudi lažje ugotovi, kaj psi čutijo, kaj mislijo in kaj nameravajo. Corenova zakladnica znanja "bi morala biti, če že ne v glavi, pa vsaj pri roki vsakemu lastniku psov, še sploh pa tistemu, ki se hoče lotiti vzgoje ali šolanja psov," pravi pisec spremne besede.


Avtor v posebnih poglavjih spregovori o govorici obraza, uhljev, oči, repa in telesa nasploh. Predstavi znakovne geste, govorico vonja in spoznanja o sporazumevanju med psi in mačkami. Zaključuje z značilnostmi pasjih narečij in s poskusom odgovora na vprašanje, ali gre pri pasji komunikaciji resnično za jezik.

Ob koncu knjige je izčrpno stvarno kazalo, vsebinski del pa dopolnjujejo risbe in preglednice.

POGLAVJA: Pogovori s kanidi, Evolucija in živalščina, Pes prisluhne, Pa pes res posluša?, Jezik ali šunder?, Pes spregovori, Govorna šola, Govorica obraza, Govorica uhljev, Govorica oči, Govorica repa, Teleščina, Kako pravzaprav kaže?, Govorica spolnosti, Roke, dlani, tace, šape, Govorica vonja, Kot pes in mačka, Pasja narečja, Se pravi, da je jezik!, Psiščina in pesjanščina.