Javna tribuna
Knjige Nakupovalna košarica
Pogoji naročanja
št. zadetkov: 111 STRAN: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Tatjana Šumnik, ur.: POVEJ MI PESMICO, priročnik

Zbirka pesmi za otroke

Avtor(ji): Tatjana Šumnik, ur.

Zbirka več kot 500 vsebinsko raznolikih pesmic za delo s predšolskimi otroki je dragocen pripomoček za popestritev utripa v vrtcu. Z recitiranjem izbranih verzov namreč bogatimo svet otrokovega čustvenega doživljanja in njegov besedni zaklad. V koristnem priročniku za vzgojiteljice in vzgojitelje so objavljene tudi pesmice, ki so jih avtorji odstopili posebej za to zbirko.

Format: 16 × 24 cm, 320 strani, enobarvni tisk, broširana vezava

več o izdelku » 


CENA: 12,78 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je razprodan

Jana Debeljak, Dora Debeljak: PREDAH V GIBANJU

Avtor(ji): Jana Debeljak, Dora Debeljak

Avtorici pripovedujeta zgodbo svojih življenj, zgodbo, ki se dogaja v treh različnih časih in v treh različnih deželah istočasno. kot pravita sami, ''je ta zgodba naravnost disleksična, ker se dogaja povsod hkrati in ne pozna vrstnega reda. Na začetku še noče pokazati svoje končne podobe.'' Menita, da je gotovo prav zato izbrala njiju, da jo popeljeta v svet in življenje, ker sta obe dislektični in se jima zato zgodba lahko razkriva intuitivno po telepatskih ali kdovekakšnih poteh. Osebe povezuje v vsem razumljivem jeziku glasbe že skoraj pozabljenih, a znova rojenih melodij z najnovejše zgoščenke ansambla Westlife.

Format: 21 × 16,5 cm, 179 strani, enobarvni tisk, trda vezava

več o izdelku » 


CENA: 9,26 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvodov

Aleksandra Domanjko Petrič: Prva pomoč za psa in nekatere bolezni pri psih

Priročnik za lastnike in skrbnike psov

Avtor(ji): Aleksandra Domanjko Petrič

Knjiga lastnikom in skrbnikom psov želi pomagati ob nesrečnih oz. bolezenskih dogodkih, ko se je treba hitro odzvati. Ponuja številne napotke za oskrbo poškodovanega oz. bolnega psa, kakor tudi preventivne ukrepe, da bi do nesreče oz. bolezni čim manjkrat prišlo. V knjigi sta predstavljeni tudi temeljna pasja anatomija in fiziologija. Lastnikom in skrbnikom psov pa bo prišel prav tudi seznam slovenskih veterinarskih klinik in ambulant.

Format: 12 × 18 cm, 152 strani, večbarvni tisk, broširana vezava.

 

 

več o izdelku » 


CENA: 19,90 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvodov

Milan Butina: PRVINE LIKOVNE PRAKSE

Avtor(ji): Milan Butina

Pri nas edina in v svetu redka knjiga, ki se ukvarja z odkrivanjem ključev za temeljno razumevanje likovne ustvarjalnosti, seznanja bralca s tem, kako prihaja pri likovnem ustvarjanju do plodnega stika med umetnikovo idejo in likovno materijo. Razumljivo napisana knjiga je rezultat avtorjevega izkustvenega pristopa k likovni umetnosti in zaznavanja njenega utripa v prostoru in času.

Format: 16 × 24,5 cm, 294 strani, enobarvni tisk, trda vezava

več o izdelku » 


CENA: 27,38 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvodov

Vid Pečjak: PSIHOLOŠKA PODLAGA VIZUALNE UMETNOSTI

Avtor(ji): Vid Pečjak

Avtor se v tej knjigi ukvarja s povezavo oziroma z vplivom psiholoških dejavnikov na vizualno umetnost. Govori o tem, kako poteka proces od občutkov in zaznav do ustvarjalnega izražanja. Podrobno obravnava tudi človekovo osebnost na splošno, posebej pa še umetniško osebnost. V dodatku govori o humorju, maskah in oglaševanju ter o njihovem pomenu v današnji družbi. Knjiga ima tudi veliko slikovnega gradiva, ki še dodatno popestri že tako zanimive primere in ugotovitve. Prav gotovo bo zanimiva tako za tiste, ki se ukvarjajo z vizualno umetnostjo, kot tudi za vse, ki jih zanima področje psihologije.

Format: 21,5 × 26,5 cm, 224 strani, večbarvni tisk, trda vezava

več o izdelku » 

Oglejte si nekaj strani iz knjige
(za listanje potrebujete Acrobat Reader)


CENA: 30,00 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvodov

Gregor Kocijan: RAZGLEDI PO SLOVENSKI KNJIŽEVNOSTI

Literarnovedne razprave

Avtor(ji): Gregor Kocijan

V knjigi je literarni zgodovinar Gregor Kocijan zbral svoje novejše literarnovedne razprave, nastale po letu 1995 (izjema je razprava o pripovedništvu Andreja Budala, ki spada v leto 1990/91). V tem času se je poleg raziskovanja kratke proze ukvarjal tudi s Prešernom in pesništvom v drugi polovici 19. stoletja.

Deset literarnovednih razprav, zbranih v knjigi, predstavlja svojevrsten razgled po slovenski pripovedni prozi in poeziji 19. in prve polovice 20. stoletja.


Format: 16,5 × 24 cm, 244 strani, enobarvni tisk, trda vezava

več o izdelku » 


CENA: 12,00 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvodov

Tomaž Gorjup: RAZMISLEKI O SLIKARSTVU

Avtor(ji): Tomaž Gorjup

Avtor: mag. Tomaž Gorjup

Znani slovenski slikar in univerzitetni profesor nam podaja svoja razmišljanja o slikarstvu skozi osebno izkušnjo. Pojasniti skuša tudi procese, ki potekajo med nastajanjem slike in na prvi pogled niso povezani z njo, v resnici pa so pomemben del razmerij, ki gradijo avtorjev likovni odnos. Knjigo bogatijo tudi fotografije avtorjevih del.

Format: 21 × 26 cm, 188 strani, večbarvni tisk, trda vezava

več o izdelku » 

Oglejte si nekaj strani iz knjige
(za listanje potrebujete Acrobat Reader)


CENA: 25,00 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvodov

Novak Djoković: SERVIRAJ ZA ZMAGO

14-dnevni prehranski načrt brez glutena za telesno in duševno popolnost

Avtor(ji): Novak Djoković

Trenutno najboljši teniški igralec na svetu je do tega naziva prišel potem, ko je spremenil svoj način prehranjevanja. V knjigi Serviraj za zmago pripoveduje kako je odraščal in kako se je z velikim trudom prebil med najboljše teniške igralce sveta. Razkriva nam način prehranjevanja, ki ga je popolnoma preobrazil tako telesno in duševno. S spremembo prehranskih navad so se prenehale njegove zdravstvene težave. Njegov prehranski načrt bo pomagal vsakemu od nas, da se bomo lahko znebili svojih odvečnih kilogramov in izboljšali svoje telesno in duševno zdravje.  

 

 

 

 

Obiščite spletno stran www.serviramozazmage.si, postanite član Kluba oboževalcev Noleta (KON - Fan Club Novak Djoković Slovenia) in si pridobite članske ugodnosti!

več o izdelku » 


CENA: 19,90 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvodov

Tamara Trček Pečak: SEZNANIMO SE S SLIKO NA PLATNU

Avtor(ji): Tamara Trček Pečak

Z zbirko treh knjižic slikarka in restavratorka Tamara Trček Pečak približuje otrokom življenje slik od stvarjenja naprej ter predstavlja načine ohranjanja njihove prvobitnosti. Zbirko sestavljajo naslednje knjige: SEZNANIMO SE S SLIKO NA PLATNU (1. knjiga, 24 strani), PAJKEC AJKEC PRI RESTAVRATORJIH (2. knjiga, 32 strani) in IZ ŽIVLJENJA SLIK (3. knjiga, 48 strani).

Format: 20 x 26 cm, 24 strani, večbarvni tisk, trda vezava

več o izdelku » 


CENA: 6,32 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvodov

Dražigost Pokorn: SKRIVNOST DOLGOŽIVOSTI

Kako si z zdravo prehrano podaljšati življenje

Avtor(ji): Dražigost Pokorn

Priročnik za ohranitev in izboljšanje zdravja ter podaljšanje življenja s pomočjo izbrane prehrane v strnjeni obliki posreduje sodobnemu človeku vsa tista znanja o prehrani, ki so potrebna za uspešno varovanje in krepitev zdravja. Vsako od 15 poglavij se začenja z modrim ljudskim izrekom ali pregovorom o prehrani, ki ga nato avtor tudi strokovno utemelji.

Format: 10 × 18 cm, 104 strani, enobarvni tisk, trda vezava

več o izdelku » 


CENA: 4,63 €
v ceno je vključen 9,5 % DDV

Izdelek je na voljo

št. izvodov

št. zadetkov: 111STRAN: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12